Forsikringsskift.dk samarbejder med flere af Danmarks største forsikringsselskaber, således du kan få en billig forsikring med den korrekte dækning til dine behov.
Hvis du ønsker en billig forsikring, kan du starte med undersøge markedet ved at indhente 3 forsikringstilbud her på siden. Vores service er 100% gratis og mange af vores brugere finder store besparelse gennem vores samarbejdspartnere.
Få 3 Forsikringstilbud HerHvis man ejer et køretøj, får man en registreringsattest, men hvad skal man egentligt bruge den til og hvad kan man finde af information på registreringsattesten? Det gør vi dig klogere på her på siden.
En registreringsattest er et dokument som beviser, at man ejer bilen, ligesom det er på registreringsattesten du kan finde forskellig information omkring bilen, som er vigtig at kunne dokumentere. Det betyder også, at du uanset om du køber en bil hos en privat eller hos en bilforhandler, skal sørge for, at du får bilens originale registreringsattest eller en kvittering for, at bilen er registreret til dit navn.
En registreringsattest er din dokumentation for, at du ejer bilen, og den du skal bruge, hvis eksempelvis politiet har brug for dokumentation for, at det er din bil, eller hvis du skal sælge din bil. Det er også på registreringsattesten, at man kan se forskellige oplysninger omkring bilen, såsom køreklar vægt eller hvor meget du må trække bagefter bilen.
Det er ikke et krav, at du har registreringsattesten med, når du kører med din bil i Danmark, medmindre du har trailer bagpå. Når du har trailer bagpå, skal du kunne bevise, at din bil må trække den, og det kan du ved hjælp af registreringsattesten. Det behøver ikke være den originale registreringsattest, når du kører i Danmark, for her kan du godt nøjes med en kopi af den originale.
Skal du derimod til udlandet, skal du altid huske at medbringe den originale registreringsattest. Det gælder uanset om du har anhænger bagpå eller ej. I langt de fleste tilfælde kan du dog nøjes med at medbringe del 1 af registreringsattesten, men hvis din bil er fra 2005 eller før, skal du medbringe den fulde registreringsattest.
Der er mange oplysninger på registreringsattesten, og kort sagt er den inddelt i fire grupper: Registreringsforhold, ejerskab, tekniske oplysninger og supplerende oplysninger. Det er vigtigt at kontrollere, at registreringsnummeret på attesten matcher bilens.
På registreringsattesten finder du oplysninger omkring første indregistrering, ejer og brugeroplysninger, bilens mærke og model, bilens stelnummer, bilens typeanmeldelsesnummer, bilens anvendelse, samt bilens vægtangivelser.
Når man kigger på bilens registreringsattest, kan man først og fremmest finde bilens køreklare vægt. Den køreklare vægt er bilen egen vægt tillagt 125 kg, som skal udgøre det for motorolie, brændstof og øvrige væsker, som bilen skal have påfyldt for at køre. Du finder egenvægten, som er bilens eksakte vægt før påfyldning. På registreringsattesten finder du ligeledes den tilladte totalvægt, som er det, som bilen maksimalt på veje med læs, altså personer og oppakning.
Det er også på registreringsattesten, at du finder oplysninger om hvor meget du må trække efter din bil. Hvis din bil har et anhængertræk, har du mulighed for at koble noget bagpå bilen, men det er vigtigt, at man ikke trækker noget, der vejer mere, end det bilen må. Nogle små biler er måske kun registreret til en cykelanhænger, mens andre kan trække flere tons. Det er vigtigt, at man også er opmærksom på, at der er forskel på, hvad bilen på trække, alt efter om anhængeren har bremser eller ikke har bremser.
Det er ikke kun registreringsattesten der er en god idé at have med, når man kører til udlandet i sin bil. Det er altså vigtigt at medbringe pas, kørekort, det gule sygesikringsbevis, EU-sygesikring og dokumenter der kan dokumentere eksempelvis dine rettigheder til at køre forskellige steder. Det kan f.eks. være miljøgodkendelsen til flere tyske byer eller mærker der viser, at du må køre på bestemte betalingsveje. Hvis du forlader bilen, er det altid en god idé at tage de vigtigste dokumenter med dig, så du ikke risikere, at de bliver stjålet.
Udover registreringsattesten, så skal du også være sikker på, at du har en forsikring når du kører afsted i din nye bil. Det er lovpligtigt, at man har en ansvarsforsikring, når man ejer en bil, men i rigtig mange tilfælde er det også rart, at man har tegnet en kaskoforsikring, som dækker skader på bilen. Du bør aldrig køre afsted i en bil, hvis du er i tvivl om der er en ansvarsforsikring på bilen. Ring altid til dit forsikringsselskab, når du erhverver dig en bil eller har planer om det. Vi håber, at den information, som du har fundet her på siden, kan være en hjælp til, at du kommer sikkert og korrekt afsted i din bil. Det gælder hvad enten du kører i Danmark eller i udlandet. Du kan også læse om, hvordan man bliver elitebilist her.
Få 3 tilbud på forsikringsskift.dk, helt gratis og uforpligtende. Her kan du bl.a. indhente forsikringstilbud på bilforsikring, forsikring til elbil, motoransvarsforsikring til atv, MC forsikring og mange flere forsikringer.
Brugerne på Forsikringsskift.dk sparer typisk flest penge på deres bilforsikring.